Pencerelerin Kullanımı

admin

26 Eylül 2019

Yorum yapılmamış

Pencere ve kapılarınızı problemsiz olarak uzun süre kullanabilmeniz için aşağıda belirtilen kullanım ve bakım kurallarına dikkat etmenizi rica ederiz.

Tek Kanat Açılımlı Pencere ve Balkon Kapılarının Kullanımı ;

Bu aksesuar, pencere kanadındaki kol yardımıyla açılır ve kapatılır. Kol aşağıyı gösteriyorsa , pencere kapalı ( normal ) konumdadır . Ancak böyle kapalı konumda iken pencerenin teknik özellikleri (su ve hava sızdırmazlığı , ısı yalıtımı , ses yalıtımı ) oluşmaktadır.

Pencere kanadını açmak için kolu 90 derece çevirerek yatay konuma getiriniz ve kilitten kurtulan kanadı yana doğru açınız.

Pencereyi kapatmak için kanadı çerçevenin içerisine itiniz ve kolu tekrar kapalı ( normal ) konuma getiriniz .

Vasistas Aksesuarlı Pencerelerin Kullanımı ;

Vasistas aksesuarlı pencereler de aynı şekilde pencere kanadına monte edilmiş , bir kol yardımıyla hareket ettirilir. Pencere kapalı iken kol yatay konumdadır. Ve pencere bu konumda kilitlidir. Kanadı aralamak için kolu 90 derece döndürerek dik ( vasistas ) konuma getirip , kilitten kurtulan kanadı koldan hafif çekerek aralama pozisyonuna getiriniz.

Pencereyi kapatmak için , kanadı çerçevenin içerisine iterek kolu tekrar yatay ( kapalı ) konuma getiriniz . Özellikle , büyük kanatlarda ve özel biçimdeki kanatlarda ( üçgen veya daire şeklinde ) boş kalan elinizle kanadın çerçevesinden bastırmanız gerekmektedir .

Pencerede kol yerine vasistas kilit ( çarpma kilit ) var ise , kilit tutamağını aşağıya doğru çekerek kanadı açınız. Kapatmak için kanadı yerine iterek vasistas kilidin kapanmasını sağlayınız.

Pencere kanadını vasistas makası tutmaktadır. Pencerenizi temizlemek istediğinizde bu makası çıkarabilirsiniz. Makası tekrar yerine takarken tam olarak yerine oturmasına dikkat ediniz. Makas tam olarak yerine oturmazsa kanat bir sonraki açılışında olması gerekenden daha fazla açılır ve yaralanmalara neden olabilir.

Çift Açılım Aksesuarlı Pencere ve Balkon Kapılarının Kullanımı ;

Çift Açılımlı Pencere, Tek Kanat Açılım ve Vasistas Açılımın birleştirildiği bir aksesuardır. Pencereyi açmak için kolu yatay konuma, kapatmak için normal konuma getiriniz.

Pencereyi vasistas konumda aralamak için , kol yukarıyı gösterinceye kadar, normal konumdan itibaren 180 derece döndürünüz ve kanadı pencere kolundan hafif çekerek vasistas konuma getiriniz.

Pencereyi kapatmak için kanadı tekrar çerçevenin içerisine iterek pencere kolunu normal konuma getiriniz. Özellikle büyük kanatlarda boş kalan eliniz ile kanadın çerçevesinden bastırmanız gerekmektedir.

Pencere aksesuarı ancak , kol yukarıda belirtilen konumlarda iken düzgün çalışabildiğinden kolun belirtilen konumlarda bulunmasına ve bu konumların dışında ara konumda bulunmamasına dikkat ediniz.

Ara konumlarda pencere kanadı aralanmış pozisyonda iken aynı zamanda dönebilir de. Böyle bir durumda endişe etmenize gerek yoktur. Kasa-kanat makası kanadı bu konumda da tutacaktır. İlk olarak kolu , vasistas konuma getirip kanadı itiniz.(Bu durumda kanadın üst kısmı oturmuş , alt kısmı henüz oturmamıştır ) Bir sonraki adımda kol açık ( yatay ) konuma getirilir ve kanat itilir , son olarak kol kapalı konuma getirilerek pencere kilitlenir.

Çift Kanat Aksesuarlı Pencere ve Balkon Kapılarının Kullanımı ;

Pencere ve kapılarınız orta direksiz ve iki kanatlı ise ilk açılacak olan kanadın kullanımı(Pencere kolunun olduğu kanat) yukarıda anlatılan tek açılım veya çift açılım aksesuarları gibidir.

İkinci olarak açılacak olan kanatta ise sürgü kilitleme sistemi vardır. Sürgü kilitleme sisteminin açma kapama kolunu veya alt-üst sürgülerini çekerek kanadın açılmasını sağlayabilirsiniz. Pencereyi tekrar kapatırken, sürgü dillerinin yerine tam oturmasına dikkat ediniz.

Kanatlar açık iken sürgü kollarını kapatmayınız. Pencereyi kapatırken önce sürgü takılı olan , daha sonra kol takılı olan kanadı kapatınız.

Sürgü takılı kanat açıkken diğer kanadı kapatmayınız.

Sürme Pencere ve Kapıların Kullanımı ;

Bu aksesuar , pencere kanadındaki kol yardımıyla yatay eksende sağa ve sola hareket ettirilerek çalışır. Pencere kolu aşağıyı gösteriyorsa pencere kapalıdır. Pencere kanadını açmak için kolu 90 derece çevirerek yatay konuma getiriniz ve kanadı sürünüz.

Sürme kapılar içten ve dıştan açılıp kapanabilir, kilitlenebilir . Kanat üzerinde tutamak, kol veya çıkma kol takılıdır.

Kilitli Kapıların Kullanımı ;

Kapılar açık konumda sadece kapı dili , kapalı konumda ise kapı dili, kapı sürgüsü ve çerçeve içersindeki ilave kilitlerle kilitlenir.

En iyi teknik değerlere ulaşabilmek için ve özellikle de hırsızlık olaylarına karşı kapı kilitli tutulmalıdır.

Kapıların kilitli olmadığı durumlarda kapı kolunu aşağı bastırarak açınız. Kapınızı doğru biçimde kilitleyebilmeniz için ise hangi kilit çeşidinin uygulandığını bilmeniz gerekir.

Bunlar ;

  • Kapı, kol üzerindeki anahtardan kilitlenebilir. Anahtar yuvası içeride ise kapı kilitlenmiş demektir.
  • Kapı, hem kol, hem anahtarla kilitlenebilir . Önce kol çıkabildiği kadar yukarı kaldırılır böylece ilave kilitler yerlerine oturur ve kapı anahtar ile kilitlenir.
  • Kapı, sadece anahtar ile kilitlenebilir. Anahtar saat yönüne döndürülerek kapı kilitlenir . Ters istikamete döndürülerek açılır.

 

Özel Aksesuarlı Pencere ve Kapıların Kullanımı ;

Yukarıda belirtilen aksesuarların dışında PİMAPEN’in birçok kapı-pencere aksesuarı vardır . Eğer bu tür özel aksesuarlardan birini kullanmakta iseniz , bunların bakımı ve kullanımına ilişkin sorunlarınız olduğunda lütfen bayilerimizi arayınız.

×